Valkokangas.net > Äänentoisto > Kaiuttimet > Genelec G Two

Genelec G Two

Suomen suosituin kaiutin (kpl)

 
 
 
 
 
 
 

Genelec G Two

Genelec G Two on korkeatasoinen aktiivinen kotiteatterikaiutin. G Two:ssa kulminoituu suomalaisen suunnittelun, muotoilun ja valmistuksen huippuosaaminen. Uudistettu malli tuo enemmän dynamisuutta, parempaa yksityiskohtaisuutta sekä älykästä toimintaa.

Genelec G Two on toteutettu Genelec 8020 pohjalta älykkäillä ja tarpeellisilla toiminnallisilla muutoksilla. Äänimaailmaa on kuitenkin voitu optimoida kotiteatteri ja musiikkikäyttöön kotiympäristössä mikä heijastuu älykkäinä ominaisuuksina: mm automaattinen virrankatkaisu ja käynnistyminen sekä muotoilu joka mahdollistaa laajemman sweet spotin (optimaalisen kuuntelupisteen) usealle kuuntelijalle tai taustamusiikia kuuntelevalle. 

Toiminnallisuus

Genelec G Two on huippuunsa viety 2-tie aktiivikaiutin. Sen automaattinen käynnistyminen ja sammuminen on erittäin kätevä toiminto kotiteatterikäytössä joka vastaa tämän päivän käyttömukavuustarvetta ja säästää energiaa sekä ympäristöä. G Two kuluttaa vain 0.5W virtaa ollessaan lepotilassa mikä vastaa ja ylittää kaikki tämän päivä energiavaatimukset.

Rakenne

20W vatin tehoiset pääteasteet kummallekin elementille takaavata mahdollisimman suorituskykyisen toiminnan vaihtelevilla kuormilla. 4'' keskiääni/bassoelementti ja metallinen 3/4 kalottidiskantti ovat tarkoin valittuja. Elementtien rakenne on sovitettu tarkasti kotelorakenteen kanssa erityisen muotoilun ansiosta jolloin saavutetaan akustisesti erittäin tarkka ja yhtenäinen vaste. Pitkä ja kaarevaksi muotoiltu refleksiputki päättyy laajenevaksi aukoksi kaiuttimen taakse saaden aikaan erinomaisen tarkan bassotoiston ilman häiritseviä virtausääniä. Näiden ratkaisujen ansiosta G Two:n stereokuvan tarkkuus ja bassotoisto ovat poikkeuksellisen hyvät kaiuttimen ulkomittoihin nähden.

Muotoilu

Kotelo on painevalettua MDE alumiinia (Minimum Diffraction Enclosure) joka maksimoi sisätilavuuden. Mekaanisesti luja materiaali minimoi resonanssin ja sisäinen muoto parantaa akustisia ominaisuuksia. Lisäksi ulkomuotojen pyöristetty muoto eliminoi kaiuttimen kotelosta aiheutuvat ei toivotut heijastukset. G Two kaiuttimessa on diskantin ympärille luotu erityinen suuntainmuoto DCW joka parantaa merkittävästi kaiuttimen säteilykuviota. Sen avulla saavutetaan tarkempi taajuusvaste akustisella akselilla ja sivuttisesti. Hallittu suuntavuus vähentää huoneheijastumia ja tarkentaa äänikuvaa sekä asettaa vähemmän vaatimuksia huoneakustiikalle. DWC:n avulla on voitu parantaa elementtien herkkyyttä jopa + 6dB jolloin voidaan tuottaa korkampaa äänenpainetta ja vähentää kaiuttimen säröä.

Funktionaalinen ja korkeatasoinen muotoilu G - sarjan kaiuttimissa on toteutettu yhteistyössä Harri Koskisen kanssa joka kykeni välittämään erinomaisesti suomalaista hillittyä tyyliä kaiuttimessa ja Genelecin osaamiseen yhdistettynä syntyi erinomainen lopputulos joka hakee vertaistaan. Genelec G Two on rakennettu kestävän kehityksen pohjalle ja on lähes 100% kotimainen kaiutin suunnittelusta tuotantoon ja siksi se on saanut avainlippumerkin. Ostamalla tämän tuotteen tuet suomalaista työtä ja osaamista.

Kaiuttimen mukana toimitettava alusta auttaa parantamaan akustisia ominaisuuksia sillä sen avulla kaiutin on irti resonoivasta pinnasta.

Tekniset tiedot.

Äänenpaine

  • Yksittäinen kaiutin,hetkellinen tehollisarvo, 1m etäisyys: ≥96 dB SPL

Kaiutinelementit:

  • Basso: 4''
  • Diskantti: 3/4'' metallikalotti
  • Taajuusvaste vapaakentässä: 65 - 21 000 Hz (-3dB)

Vahvistinteho/kanava:

  • Basso: 20W
  • Diskantti: 20W
  • Mitat (KxLxS): 226 x 151 x 142 mm (korkeus Iso-Pod™:in kanssa 242 mm
  • Paino: 3.7kg