Valkokangas.net > Valkokankaat > Moottoroitu valkokangas 5x5m

Moottoroitu valkokangas 5x5m

Valkokangas koulun liikuntasaliin

 
 
 

Moottoroitu valkokangas 5x5m

Definite 5x5m moottoroitu valkokangas on suosituin valinta koulujen liikuntasaleihin. Tämä valkokangas on luotettava ja se on erittäin suora poiketen valtaosasta valkokankaita tuossa kokoluokassa jotka aaltoilevat voimakkaasti. Hinta/laatusuhde on aivan huikea tuossa kankaassa. Toimitamme valkokankaat 4vko:ssa tilauksesta. Myös asennuspalvelu!

Paketin sisältö

Definite kankaassa on Somfyn moottori ja paketissa tulee mukana seinä/kattokiinnikkeet, varmistinketjut, radiotaajuus kauko-ohjain joka ei vaadi suoraa näköyhteyttä. Paketti on erinomaisesti suojattu joten kuljetusvauriota ei tarvitse pelätä. Tuotteella on 24kk takuu. 

Lähtökohtaisesti valkokangas tulee päättämättömällä kaapelilla eli tilaajan vastuulle jää kaukosäätimen vastaanottmen liittäminen kaapeliin sekä kaapelin päättäminen suojamaadoitettuun pistotulppaan. Kankaassa on 2 rajasäätöä joihin pääsee helposti käsiksi moottorin päädystä. Niillä voidaan vaikuttaa mm. siihen paljonko kangasta kelautuu ulos.

Kankaan mitat ja paino ovat nähtävissä tästä teknisestä piirustuksesta.

Asennus

Asennamme valkokankaita ympäri Suomen. Tästä näkee asennuskuvia ja videoita eräästä kohteesta.

  • Tilaajan vastuulla tuoda sähköt lähelle johon liitämme kankaan
  • Tilaajan vastuulla on 2 nosturin toimittaminen

Näin hankit toimivan ratkaisun

Kun asennetaan 5m valkokangas liikuntasaliin niin normaali tilanne on se että halutaan 16:10 projektori. Kokemuksemme mukaan projektorin hankinta eriytetään kankaan hankinnasta ja sillä yleensä varmistetaan että lopputulos on sellainen kuin sattuu tulemaan. Tässä on muutama seikka millä onnistut kyseisessä projektissa.

Käytännössä liikuntasalissa ratkaiseva tekijä on valaistus mikä vaikuttaa kuvan lopputulokseen. Jos haluaa päästää edullisesti niin valaistus kannattaa ryhmittää niin että kankaan edessä olevat valot saa pois päältä niin että kankaalla on maks 20lx. Silloin voidaan päästää hyvään lopputulokseen sellaisella normaalilla 5 000- 6000alm LCD tekniikan projektorilla. DLP tykillä pitää laskea minimissään +30% valotehoa. 

Kuitenkin jos tilanne on se että ei pimmennetä tilaa niin salissa on 300-500lx valon intensiteetti ja kankaalla yleensä puolet siitä. Silloin on ihan turhaa hakata rahaa tykkiin ja valkoiseen kankaaseen siinä toivossa että tulee hyvää, se ei vain ole mahdollista.

Näissä tapauksissa pitää ehdottomasti hankkia oikea valkokangas joka poistaa valoa kuvasta. Vaihtoehtoja on 2 ALR kangas tai Optinen mustaraitakangas.

ALR valkokangas (ambient light rejecting)

ALR valkokangas on edullisempi mutta poistaa vähemmän valoa. Se on hyvä ratkaisu mikäli valoa on maks. 100lx kankaalla. ALR moottoroidun valkokankaan maksimikoko 16:10 on 368x230cm eli 170 tuumaa. Useimmiten se on täysin riittävä liikuntasaliin. Ja koska koko on pienempi kuin 5m niin tykin ei tarrvitse olla huipputehokas vaan siihen riittää silloin noin 8000alm tykki mikä voisi olla tämä laite.

Lopputulos näyttää tältä mutta isolla kuvalla.

Toimiva ratkaisu vaatii kuitenkin vielä yleensä projektorihissin joka suojaa tykkiä sekä kuvan -ja äänensiirtoa ha perus äänentoiston. Toimivan ratkaisun hinta asennettuna on noin 14 000€ alv 24%.

 

Optinen mustaraitakangas

Optisella mustaraitakankaalla edellä kuvailtu skenaario jossa on vain 100lx onnistuu vain 4 000alm tykillä jolloin siinä tulee se suurin säästö kun projektorin valoteho on lähes mitätön. Toisaalta jos valoa on kankaan pinnalla aivan mahdottomasti kuten 250lx niin silloin DNP mustaraitakangas ja tehotykki kuten tuo edellä esitelty NEC 8000alm on todella kova yhdistelmä jolla saavutetaan huikea kuvanlaatu. 

Tässä on esimerkki aidosta kuvanlaadusta DNP mustaraitakankaalla ja 4000alm tykillä. Kankaalla hajavaloa on noin 100lx. Täytyy muistaa kuitenkin että DNP kangas on aina kehyskangas joten se pitää joko suojata verholla iskuilta tai ottaa Infinity kovalevykangas joka kestää iskuja. Laskemme mielellämme teille sopivan tarjouksen toimivasta ratkaisusta. Ota rohkeasti yhteyttä.