Valkokangas.net > Äänentoisto > Kaiuttimet > Laadukkain ulkokaiutin terassille/saunaan

Laadukkain ulkokaiutin terassille/saunaan

Bowers&Wilkins AM-1

 
 
 
 

Laadukkain ulkokaiutin terassille/saunaan

Ulkokaiutin täyteläisellä bassontoistolla ja tilantäyttävällä äänellä B&W AM-1 on mainio ulkokaiutin jota on aidosti mukavaa kuunnella ja kehtaa esitellä. Asennukseltaan se on suunniteltu asianmukaisesti niin ettei vesi pääse liittimiin tms. ja mukana tuleva seinäkiinnike mahdollistaa vapaan asennuksen. Yksityiskohtien viimeistely tekee tästä kaiuttimesta ykkösvalinnan sillä istuu tilaan kuin tilaan kuin veistoksellinen design- elementti.

Kaiuttimen rakenne Seinäteline sallii kaiuttimen kääntyä 270 astessa ja se on todella tukeva alumiininen ja kaunis teline joka antaa kaiuttimelle leijuvan vaikutelman ollessaan yhdestä pisteestä kiinnitettynä kaiuttimeen.

Kaiuttimen voit asentaa luonnollisesti joko vaakaan tai pystyyn tilasta riippuen. Teline on rakennettu niin että se kiinnittyy tukevasti kaiuttimeen ja johdot jäävät piiloon jolloin ylellinen ja minimalistinen ilme säilyy. Kaiutin on viimeistelty kauttaaltaan sellaiseksi jota ei tarvitse piilotella. Se on muotoiltu kauniin kaarevaksi ja kromilista sekä alumiinin läsnäolo antavat ylellisen vaikutelman. Metallinen etuverkko viimeistelee paketin uskottavan näköiseksi.

AM-1 ei ole pikkukaiutin, päinvastoin se on melko kookas mikä tuo heti uskottavuutta ja valaa luottamusta että sen täytyy olla hyvä tuote. Rakenteeltaan kaiutin on erittäin laadukas 5 tuuman lasikuitu bassoelementillä + passiivisäteiliä sekä B&W:n tavaramerkillä eli Nautilus alumiinidiskantilla joka toistaa äänen kristallinkirkkaasti. AM-1:n äänentoisto B&W AM-1:ssä on tasokas äänentoisto mikä on usein tärkein kriteeri kaiuttimen valintaan.

Muista ulkokaiuttimista poiketen kaiuttimessa on lähes koko takaseinämän kokoinen passiivisäteiliä joka säteilee ääntä taakseolevaan pintaan, mikä antaa bassontoistolle tarvittavaa potkua, sillä bassontoisto ulkokaiuttimissa on usemmiten se heikoin lenkki. AM-1:ssä tähän on panostettu erityisen paljon ja onnistuttu todella hienosti.

Kaiuttimen suuntaus ei ole pistemäinen mikä on todella hyvä asia ulkokaiuttimissa sillä harvoin terassilla ollaan yhdessä paikassa. Ja koska kaiutin on millintarkasti suunnattavissa haluttuun kulmaan niin se säteilee ääntä haluttuun kohtaan.

 

Tekniset tiedot:

Nautilus™ tube loaded aluminium dome tweeter

Glassfibre cone bass/midrange Auxiliary Bass Radiator (ABR)

Description 2-way system with Auxiliary Bass Radiator (ABR)

Drive units 1x ø25mm (1in) aluminium dome high-frequency 1x ø130mm (5in) glassfibre cone bass/midrange

Taajussalue -6dB at 46Hz and 50kHz (wall mounted)

Taajuusvaste 51Hz - 22kHz on reference axis (wall mounted)

Herkkyys 86dB (2.83V, 1m)

Total harmonic distortion <1% 200Hz - 20kHz (86dB, 1m)

Impedanssi 8Ω (5.2Ω min)

Suositeltu vahvistin teho 20W - 100W into 8Ω on unclipped programme power

Mitat (Seinätelineen kanssa)

Korkeus: 310mm (12.25in)

Leveys: 180mm (7in)

Syvyys: 210mm (8.25in)

Verkon paino: 4Kg (8.8lb)

Värit

  • Valkoinen
  • Musta