Valkokangas.net > Äänentoisto > Viritinvahvistimet > Marantz NR1508

Marantz NR1508

5.1 viritinvahvistin / stereo Pre-out

 
 

Marantz NR1508

Marantz NR1508 on HEOS päivitetty laite ja tässä vahvistimessa on mielestämme kaikki mitä voit tarvita. Tämä on paras valinta ihmiselle joka tekee kotiteatterin jossa pääasiassa katsotaan suoratoistopalveluita koska vahvistimesta on karsittu turhat ominaisuudet pois jolloin hinta on järkevä ja käyttäminen on simppeliä. Hyvänä puolena on lisäksi selkeä, isokirjaiminen näyttö (mikä on harvinaista nykyään) sekä dual band wifi jolloin saat paljon sujuvamman nettiohjauksen mikäli mobiililaitteesi tukee sitä.

Avainominaisuudet.

 • 5-channel discrete power amplifier, 85 W per channel
 • 4K/60 Hz full-rate pass-through, 4:4:4 color resolution, HDR and BT.2020, plus Dolby Vision compatibility and Hybrid Log Gamma (HLG; via future firmware update)
 • 6 HDMI inputs (incl. 1 front) with full HDCP 2.2 support
 • Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio
 • Built-in Wi-Fi with 2.4GHz/5GHz dual band support
 • HEOS wireless multiroom integration
 • AirPlay, Bluetooth, Internet Radio, Spotify Connect, Tidal, Deezer, Network Audio Streaming
 • DSD (2.8/5.6MHz), FLAC, ALAC and WAV support
 • Audyssey MultEQ, Dynamic Volume and Dynamic EQ
 • Colour-coded speaker terminals, Setup Assistant, Advanced GUI, Marantz 2016 AVR Remote App
 • Intelligent ECO mode with off/on/auto setting

Nyt uutuutena sisäänrakennetut Wifi ja Bluetooth ominaisuudet sekä edellisestä mallista jo tutut Airplay sekä DLNA 1.5. Näiden avulla nautit lempimusiikista langattomasti ja vaivattomasti sekä ohjaat vahvistinta uudella ohjainsovelluksella suoraan mobiililaitteellasi.

 

Äänentoistopuolella uutuutena nyt DSP äänenkäsittelypiirin resoluutio on nostettu 32-bittiin jolloin saat entistä erottelevamman äänen mm. HD monikanavaäänistä. Tietenkin Dolby HD ja DTS HD Master audio tuet.


Kuvapuolella uutuutena 4K Ultra HD kuvan läpivienti täydellä resoluutiolla eli HDMI 2.0a liitännät ja 60HZ 4K kuvan läpivienti täydellä 4:4:4 väriavaruudella ja HDCP 2.2 suojalla. Todella suurenmoiset ominaisuudet näin edulliseen hintaan! 

NR1508 on Marantzin entry level vahvistin jossa on poikkeuksellisen paljon ominaisuuksia. 6 x HDMI sisäänmenoa josta yksi on etupaneelissa. Voit liittää vaikkapa: PS3, Blu ray soitin, Digiboksi, mediatoistin, tietokone, apple tv ja viedä nämä kaikki vain yhdellä HDMI kaapelilla tykille. Lisäksi voit kytkeä CD soittimen laadukkaasti analogisella kytkennällä.

Internet ominaisuudet

NR1508:ssa oleva ethernet liitäntä ja sisäänrakennettu Wifi tuo mukanaan valtavan tarjonnan lisäominaisuuksia. Vahvistimessa on sisäänrakennettu tuki Spotifylle ja nettiradiolle joiden avulla nautit koko maailman musiikista.

Voit tehdä sen kätevästi käyttämällä ohjaamiseen tablettia tai älypuhelinsovellusta jolla ohjaat myös kaikki muutkin laitetoiminnot mm käytön, parametrien asetukset jne. Yhdistämällä tähän UD7007 soittimen pääset ethernet tai Wifi liitännän kautta käyttämään Netflixiä joka tarjoaa elokuvia ja tv sarjoja netin kautta edullisesti HD tai 4K laatuisena.

NR1508:ssä on sisäänrakennettu Airplay tuki jolloin voit suoratoistaa kaiken musiikin wlanin kautta iPhoneltasi tai iPadiltä. Nyt myös Bluetooth ominaisuus laajentaa vahvistimen käyttöä entisestään. Langallisen internetin käyttöönotto on huikean hellpoa. Liitä vain ethernet johto, ei mitään muuta!

Pre Out

Voit kytkeä tähän vahvistimeen 2 x aktiivikaiuttimet. Yhdistelmänä esim. Genelec G Three kaiuttimien kanssa saat audiofiilitasoisen elämyksen jonka voit laajentaa ääneliltään sopivilla Indiana line passiivikaiuttimilla laadukkaaksi kotiteatteriksi.

Käyttöönotto

Automaattinen säätöavustaja neuvoo sinua askel askeleelta oikeiden parametrien asettamisessa ja mikrofonin avulla se säätää itse asetukset suurimmaksi osaksi joten sinun ei tarvitse alkaa perehtymään käyttöohjekirjaan niin perusteellisesti. 

Vahvistimen teho riittää mainiosti keskisuuren 5.1 monikanavajärjestelmän käyttöön jolloin voit nauttia elokuvaelämyksestä aidoilla elokuvaäänillä ja vieläpä häviöttömillä ääniformaateilla kuten Dolby True HD ja DTS HD Master audio. NR1506 on varustettu 3D teulla joka tarkoittaa että voit nauttia aidosta stereoskooppisesta kuvasta eli 3D:stä kaikilla 3D tuella olevilla lähteillä kuten PS3, Blu ray soitin, tietokone tai mediatoistin. Lisäksi voit pelata 3D pelejä.

NR1508:ssa on Audyssey säätöohjelma automaattista akustiikkakalibrointia varten ja lisäksi hieno ominaisuus Audyssey Dynamic Volume joka säätää automaattisesti ja aktiivisesti äänet hiljaa kuunneltaessa niin että se vaimentaa kovat äänet ja korostaa hiljaiset äänet tuoden uskottavuutta ja miellyttävyyttä elokuviin ja musiikkiin silloin kun ei haluta kuunnella kovalla äänentasolla. 

Mikäli yhdistät tähän vahvistimeen Marantzin UD soittimen niin voit ohjat samalla kaukosäätimellä kumpaakin laitetta.

Vinkki! Laita vahvistin auto mode Off asetukselle ja samoin videotykki ja säädä ne kohtuullisen pienelle ajalle. Näin sinun ei tarvitse välttämättä sammuttaa erikseen laitteita vaan ne sammuvat yksi toisensa jälkeen automaattisesti. Laitteiden käynnistys voidaan automatisoida myöskin automaattiseksi laittamalla CEC ohjaus päälle kaikista laitteista.

Käyttöohje PDF eng.
Valmistajan sivut

 • Koko (L, S, K): 440 x 367 x 105
 • Paino: 8.3kg
 • Takuu 24kk
Tuotekoodi
marantz-nr-1508-musta