Kotiteatteriopas rakentajalle ja remontoijalle

 

Kotiteatteri -sanan käsitetään usein tarkoittavan esim. pelkkää soittimella varustettua 5.1 -kaiutinjärjestelmää. Todellisuudessa nämä ovat pelkkiä markettien markkinointikikkoja; kotiteatteri tarkoittaa paljon muutakin. Se on kotona oleva tila tai huone, jonka kuva- ja äänimaailma on mahdollisimman elokuvateatterimainen. Linkki: Lisää tietoa kotiteattereista (Wikipedia)

 

Suunnitteluvaihe

Kun lähdetään suunnittelemaan kotiteatterin rakentamista, niin aluksi on hyvä selventää itselleen muutamia keskeisiä kysymyksiä. Kun nämä ovat selvillä, on ammattilaisen helppo antaa vinkkejä soveltuvien ratkaisuden suhteen. Liian usein kotiteatterin rakentamisessa lähdetään liikkeelle valitsemalla esimerkiksi testivoittajaprojektori tai nettikeskusteluissa suitsutusta osakseen saanut videotykki, jonka ympärille sitten koitetaan koota toimiva kokonaisuus.

Parempaan lopputulokseen päästään poikkeuksetta, jos ensin osaa vastata itselleen muutamaan kokonaisuutta koskevaan kysymykseen:

Millaiseen tilaan kotiteatteri rakennetaan

  • Valoisa ja/tai vaalea tila
  • Tumma ikkunaton kotiteatteritila
  • Kovapintainen
  • Valmiiksi akustoitu

Mitä kuvalähteitä aiotaan käyttää

 

Riittääkö stereoäänentoisto vai halutaanko monikanavaäänentoistoa

 

Millainen on projektin tavoitebudjetti

 

Onko itsellä kykyä ja halua tehdä asennukset vai halutaanko kotiteatteri avaimetkäteen mallilla

 

Meiltä saat kaiken kotiteatteriisi

Valkokangasnet on erikoistunut kotiteatterilaitteiden ja -tarvikkeiden myyntiin. Palvelumme perustuu asiakkaan tarpeiden kartoittamiseen ja ymmärtämiseen. Sen pohjalta osaamme suunnitella ja suositella toimivaa kokonaisuutta. Usein kokonaisuus saadaan muodostettua ihan oman perusvalikoimamme laitteilla, mutta tarpeen vaatiessa saat kauttamme periaatteessa mitä tahansa AV-ratkaisuun tarvittavaa.

Emme myy huonosti toimivaa, huonolta näyttävää tai kuulostavaa ratkaisua. Jos ainoa ajatus on saada hyvä alennus tai epärealistisen halpa ratkaisu niin silloin emme pysty auttamaan. Meiltä saat toimivan ja hinta/laatu-suhteeltaan erinomaisen ratkaisun.